MINIMUS VE MEDIUS

    MINIMUS VE MEDIUS

    MINIMUS PLAKA TAŞIYICI

    Minimus Plaka Taşıyıcı, özellikle hafif ve yoğun atletik kabiliyet gerektiren operasyonlar için özel olarak tasarlanmış bir yelektir.

    Minimal yapısıyla 12 kg civarındaki teçhizatlar için ideal bir çözümdür. Yeleğin sarkma yaşamaması için Medius’ta da bulunan Amorphous termoplastikle güçlendirilmiş yan panelleri, Minimus'un hafif, esnek ve sarkmasız kullanılabilmesini sağlar.


     Yelek, omuz ve iç balistik darbe pedleri gibi ek özelliklerle yapılandırılabilir ve bu özellikler sayesinde Medius yeleği gibi kullanılabilir. Bu özellik, Minimus kullanıcılarına, yeleklerini ağır operasyonlara kolayca hazırlama imkanı sağlar.



    Minimus' ta pedli ve kalın yerine olabildiğince ince bir omuz kılıfı kullanılmıştır. Su emmeyen hidrofobik malzemelerle tasarlanmıştır ve vücut sıcaklığı dengesi için sirkülasyon arttırıcı, hızlı hareket kabiliyeti için yelek üzerinde hafifletici lazer kesim oyuklar kullanılmıştır.




    Ekstra ince Amorphous termoplastik yan paneller, orta-ağır yükleri taşıyabilen ve balistik yan plaka takılabilen iç cırtları ve termoplastik sertleştirme ile sarkmaya karşı dayanıklılık sağlar. Bu paneller sadece 7x5 cm genişliğindedir ve operatörün hareket rahatlığına direkt olarak etki eder.




    Yatay olarak vücudu saran fakat dikey olarak ağırlık altında bükülmeyen yapısı sayesinde, takılan ağır cepler sarkma yapmaz ve yan panellerde güvenle yan plakalar kullanılabilir.

    Acil kurtulma tokaları, Maximus yeleği üzerinde yapılan 405 kg'lık testlerden başarıyla geçerek üstün dayanıklılığı kanıtlamıştır. Bu nedenle, aynı tokaların Minimus yeleği için seçilmesi, kullanıcıların güvenliği için en uygun seçenek olduğuna karar verilmiştir. Bu kurtulma tokaları, amfibi operasyonlar, yaralı bakımı ve yelekten hızlı kurtulma gerektiren durumlarda kullanıcılar için hızlı bir imkan sunar.


    Sonuç olarak, Minimus Plaka Taşıyıcı, hafif, esnek ve sarkmasız kullanım sağlayan bir yelektir. Kullanıcılar, ekipman taşıma kapasitelerini artırmak için özelleştirme seçenekleri ile tam bir konfigürasyon özgürlüğüne sahiptir.




    Hafif ve kompakt yapısı sayesinde, genel kullanıcıya çeşitli avantajlar sağlar. Özellikle, kapı ve merdiven gibi dar alanlarda hareket kabiliyetini sınırlamadan hızlı bir şekilde hareket etmenize imkan verir. Bu özellikleri nedeniyle, CQB (Yakın Mesafe Muharebe) alanlarında kullanım için oldukça idealdir.








    BİLEŞENLER

    - Amorphous darbe emici termoplastik. -1 mm.

    -1000 Denye Nylon 6.6 ile üretilmiş çift Poliüretan kaplı Cordura kumaş.

    -20 No. Bonded Nylon, Sürekli Filament dikiş ipi.

    -Power Hook cırt bantlar. (MIL SPEC/ AA55126 (RevC))

    - Dar dokuma webbing.  (MIL-SPEC/1737)

    550 Nylon Mil-Spec Type III Paracord. (MIL-C-5040H)

    -Darbe emici özellikli AG-4911/4# standartlara sahip, su itici kapalı hücre ‘’Ethylene Vinyl’’ levha. 

    -YKK Vislon #5 Non-Locking  fermuar,

    YKK LB25R2 Single Adjuster Toka,

    YKK LA-S/3-Bar,

    YKK LC05KW Thick Cord Lock.






    MEDIUS PLAKA TAŞIYICI

    Medius Plaka Taşıyıcı Hücum Yeleği, 20 kilograma kadar olan teçhizatların konforlu bir şekilde taşınması için tasarlanmıştır. Yelek, Minimus yeleği ile aynı ön, arka ve yan panellere sahiptir. Ancak, Maximus yeleği parçalarının entegrasyonu sayesinde daha fazla teçhizat, rahatça taşınabilir hale gelmiştir. Böylece, Minimus yeleği üzerine takılan Maximus parçaları ile taşınabilir teçhizat miktarı arttırılmış ve konforlu taşıma potansiyeli sağlanmıştır.



    Medius yeleği, çift katmanlı omuz pedleri ile çıkarılabilir balistik darbe pedleri sayesinde, ağır ekipman taşınması sırasında Maximus'a yakın bir konfor sunar ve hareket kabiliyetini kısıtlamaz. Ekstra inceltilmiş Amorphous termoplastik yan paneller, orta-ağır yüklerde sarkma yapmadan balistik yan plaka ve birçok teçhizatı aynı anda taşıyabilmenizi mümkün kılar.



    Acil kurtulma tokaları, Maximus yeleği üzerinde yapılan 405 kg'lık testlerden başarıyla geçerek üstün dayanımı kanıtlamıştır. Bu nedenle, aynı tokaların Medius yeleği için seçilmesi, kullanıcıların güvenliği için en uygun seçenek olduğuna karar verilmiştir. Bu kurtulma tokaları, amfibi operasyonlarda, yaralı bakımında ve yelekten kurtulmanız gerektiğinde hızlı bir imkan sunar.




    Medius yeleği, Minimus ve Maximus yelekleri arasında yer alan bir klasmandadır ve birçok personelin ihtiyaçlarına en uygun, genel kullanım yelek tipidir. Ekstra hafifletilmiş tasarımı ile amfibi operasyonlarında hızlı kuruma sunmasının yanında, yelek ağırlığını minimal düzeyde tutarak taşıyıcının yorgunluğunu azaltır.


    Çıkarılabilir ön panel yapısı, hafifletilmiş MOLLE/PALS sistemleri ile birlikte en çok talep gören, genel kullanıma en yatkın yeleğimizdir. Medius, kıyafet altı gizli görevlerden tam donanımlı operasyon görevlerine kadar her türlü konfigürasyona uygun gelir.




    Genel olarak, Medius Plaka Taşıyıcı, kullanıcılara orta yüklerde yüksek konfor sağlayan, hareket kabiliyetini kısıtlamayan hafif ve minimal bir tasarıma sahiptir. Bu özellikleriyle, kısa veya uzun kara operasyonlarından hava ve deniz operasyonlarına kadar geniş bir kullanım yelpazesi sunmasının yanında atletik operasyonlarda kullanılmaya en uygun olan yeleğimizdir.



    OMUZ PEDLERİ 


    Yazımızın önceki maddelerinde bahsettiğimiz gibi, çift katmanlı omuz pedleri ağırlığı dengeli bir şekilde dağıtarak performansı artırır. Ayrıca, kapalı hücre dolgu malzemeleri ve çok katmanlı 3D Air fileler sayesinde operatörlerin yorgunluğu azaltılır ve terlemeleri önlenir. Omuz pedlerinin açılı yapısı ve çukur yapısı da dipçiği rahatça kavramaya ve kaymasını önlemeye yardımcı olur. Bu sayede operatörler, daha rahat ve verimli bir çalışma deneyimi yaşarlar."





    Darbe Emici İç Havalandırma Pedleri


    Darbe emici pedler, Maximus ana gövdesindeki pedler ile aynıdır. Bu pedler Medius'ta stok olarak gönderilirken Minimus'ta stokta gönderilmez, fakat isteğe bağlı olarak yelek aksesuarları bölümümüzden ayrı şekilde alınabilmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi; yüksek yoğunluklu kapalı hücre köpüklerden yapılmaktadır ve darbeleri emerek operatörlerin vücudunu korur. Ayrıca, balistik darbelerin etkisini azaltarak vücut basıncını düşürmeye yardımcı olur. Bu sayede, vücuda gelecek olan darbeler emilerek daha az basınç oluşturur.





    BİLEŞENLER

    - Amorphous darbe emici termoplastik. -1 mm.

    -1000 Denye Nylon 6.6 ile üretilmiş çift Poliüretan kaplı Cordura kumaş.

    -20 No. Bonded Nylon, Sürekli Filament dikiş ipi.

    -Power Hook cırt bantlar. (MIL SPEC/ AA55126 (RevC))

    - Dar dokuma webbing.  (MIL-SPEC/1737)

    550 Nylon Mil-Spec Type III Paracord. (MIL-C-5040H)

    -Darbe emici özellikli AG-4911/4# standartlara sahip, su itici kapalı hücre ‘’Ethylene Vinyl’’ levha. 

    -YKK Vislon #5 Non-Locking  fermuar,

    YKK LB25R2 Single Adjuster Toka,

    YKK LA-S/3-Bar,

    YKK LC05KW Thick Cord Lock.





    MEDIUS 7.62 TAM DONANIM PAKET İÇERİĞİ 
    MEDIUS 7.62 TAM DONANIM PAKET İÇERİĞİ 


    TÜM MEDIUS YELEK DONANIMLARI